Clash Royale: Syventyminen klaanisotiin

Klaanisota

Klaanisota on kaksipäiväinen tapahtuma, jonka voi aloittaa kuka tahansa klaanin johtoryhmästä. Se koostuu kahdesta 24 tuntia kestävästä vaiheesta: keräyspäivästä ja sotapäivästä.

Keräyspäivänä pelaajat pelaavat erilaisia pelimuotoja oman henkilökohtaisen pokaalimääränsä tasoisia vastustajia vastaan. Mestariliigalaiset pelaavat keskenään yhdessä sarjassa, Taituriliigalaiset toisessa sarjassa ja niin edelleen. Kaikilla on käytettävissä kolme keräyspäivän hyökkäystä. Mitä korkeammassa sarjassa pelaa, sitä suuremman määrän kortteja voi saada kerättyä klaanille.

Keräyspäivän valittavissa olevat pelimuodot:
– 1v1 Draft (ainoa turnaustason pelimuoto!)
– 1v1 / 2v2 Tuplaeliksiiri
– 1v1 Äkkikuolema
– 2v2 Normaali

Sotapäiväksi klaanille arvotaan neljä vastustajaklaania sen mukaan, kuinka monta pelaajaa heillä osallistui keräyspäivään. Nämä pelaajat saavat kukin yhden hyökkäyksen, mutta osa saa kaksi, jotta kaikilla klaaneilla on täysin sama määrä hyökkäyksiä. Klaanit eivät edelleenkään taistele keskenään, vaan kaikki pelaavat täysin satunnaista saman sotaliigan pelaajaa vastaan. Klaanisodan voittava klaani määräytyy sotapäivänä voitettujen hyökkäyksien mukaan tai tasatilanteessa kaikissa sotataisteluissa tuhottujen tornien mukaan.

Korttikokoelma ja sen käyttäminen

Keräyspäivän aikana klaani kerää yhteisen korttikokoelman, josta he joutuvat sotapäivänä rakentamaan sotapakkansa. Kaikki taistelut antavat kortteja klaanille ja voitosta saa niitä kaksinkertaisesti verrattuna häviöön tai tasapeliin. Kortteja voi saada korkeintaan 40 erilaista ja ne nollautuvat sodan päätyttyä.

Aluksi kokoelmaan tulee 4 yleistä, 3 harvinaista, 3 eeppistä ja 2 legendaarista korttia. Sitä mukaan kun saadut kortit alkavat olla liigalle sopivalla tasolla, niin klaanille avautuu uusia kortteja. Pronssiliigassa korttien tasot ovat parhaimmillaan 9 / 7 / 4 / 2, mutta korkeampiin liigoihin noustaessa, klaanikorttiarkkujen koot kasvavat moninkertaisiksi ja täten myös korttitasot.

Kun kortti otetaan sotapakkaan, niin sen taso määräytyy joko klaanin kokoelman tai pelaajan oman kokoelman mukaan, niin että alempi taso tulee käyttöön. Tästä syystä vähemmän kehittyneen pelitilin omistajat saattavat joutua pelaamaan hyvin epäreiluilla korteilla. Myös tornien maksimitaso muuttuu välillä 9-12 eri sotaliigoissa.

Klaanipokaalien kerääminen

Klaanien on tarkoitus kerätä klaanipokaaleja ja nousta sotaliigoissa saadakseen mahdollisuuden parempiin palkintoihin. Sodan päätteeksi klaanille lasketaan klaanipokaalituotto seuraavan taulukon mukaisesti:

Sijoituksen antaman pokaalimäärän lisäksi jokainen sotapäivän taisteluvoitto antaa 1 klaanipokaalin. Tästä syystä voi olla hyvä idea ottaa mahdollisimman monta hyökkääjää sotaan.

Sotaliigojen palkinnot

Jokaisen kaksi viikkoa kestävän klaanisotakauden päätteeksi pelaajat saavat palkinnoksi yhden Sota-arkun sen mukaan, mikä oli paras sota ja sijoitus, johon pelaaja itse osallistui. Lisäksi, keräyspäivinä jokaisesta voitosta saa 100-250 kultaa ja sotapäivinä 200-500.

Aloita keskustelu