Pokémon GO – PVP:n vuosi 2019

Alkutahdit Suomen Pokémon GO PVP:n pöhinöille lyötiin vuosi takaperin tammikuussa. Helsingin keskustan Dubliner-ravintolan kabinettiin oli kokoontunut vajaa parikymmentä Pokémon GO:n pelaajaa innokkaina kokeilemaan onneaan Suomen ensimmäisessä virallisessa Silph Arenan turnauksessa. Jälkikäteen on ilo huomata, että yli puolet ensimmäisessä turnauksessa mukana olleista ovat edelleen aktiivisia kävijöitä turnauksissa!

Helmikuussa ilmestyivät ensimmäiset artikkelit meSportsin sivustolla ja Pokémon GO Helsingin PVP-sisältöön keskittynyt YouTube-kanava avattiin. Live-turnauksia järjestettiin Helsingin lisäksi Vantaalla, Turussa ja Porissa. Kevään mittaan pääkaupunkiseudun turnausten kävijämäärät vakiintuivat yli kahdenkymmenen osallistujan.

Yksi vuoden 2019 kiistattomista huippuhetkistä oli toukokuussa järjestetyt Suomen mestaruuskilpailut. Finaaliin oli raivannut tiensä alkuvuoden turnaussuoritusten perusteella parikymmentä kovinta pelaajaa ympäri Suomen. Voittajaksi huikeiden ja dramaattisten vaiheiden jälkeen selviytyi helsinkiläinen Jusaalem. SM-finaali oli myös Pokémon GO Helsingin ensimmäinen laajempi live-striimi, jonka huippupalat ovat jälkikäteen katsottavissa YouTubesta.

 

Helsingin Jungle Cupin ryhmäkuva
Yli 30 pelaajaa kilpaili Helsingin Jungle Cupissa heinäkuussa

Kesäkuukausina nautittiin lämpimästä säästä järjestämällä Helsingin turnaukset ulkoilmassa Töölöön Museopuistossa. Heinäkuun teematurnaus Jungle Cup keräsi ennätysmäärän osallistujia, kun peräti 33 pelaajaa oli taistelutuulella. Heinäkuussa järjestettiin tuttuun tapaan myös Nianticin jättitapahtuma GO Fest Saksassa, jossa useampi suomalaispelaaja edusti sinivalkoisia värejämme komein tuloksin. Suomen mestarin Jusaalemin lisäksi myös Salkku87, Kiroosa, AngelBadWolf, lllHakuryulll, Zarmilo ja Leyendtrainer kirjasivat turnausotteluistaan enemmän voittoja kuin tappioita. Jusaalemin urakka Euroopan mestaruuskisoissa katkesi niukasti alkuerissä.

Suomen turnausten osallistujaennätys laitettiin vielä heinäkuussa ihan uusille kymmenluvuille, kun jättiturnaus Pori Summer Cup houkutteli kilvoittelemaan peräti 57 pelaajaa!

Suomen etäturnaukset käynnistyivät elokuussa 2019
Suomen etäturnaukset käynnistyivät elokuussa 2019

Yleensä syksyn tullen Pokémon GO -innostus hiipuu tasatahtiin lämpömittarin celsius-asteiden kanssa, mutta PVP-skenessä nähtiin ilahduttavasti kasvun merkkejä vielä syyskauden kynnykselläkin. Uusina paikkakuntina turnauskartalle nostivat itsensä Tampere, Hämeenlinna, Jyväskylä ja Espoo. Vielä merkittävämpää oli Suomen online-turnausten starttaaminen elokuussa. Peräti 50 pelaajaa osallistui ensimmäisiin etäturnauksiin ja vuoden 2019 loppuun mennessä määrä on lähes kaksinkertaistunut! Telegramin PVP Suomi -yhteisössä on jo 200 innokasta taistelijaa ympäri Suomea.

Syksyn turnauksissa pääkaupunkiseudulla on ollut keskimäärin jo lähemmäs 30 pelaajaa, ja yksi turnaus järjestettiin jopa yhteistyössä Elisan kanssa Elisa Kulmalla. Loppuvuoden kruununjalokivi oli kuitenkin Mentor Cup, jossa kahdeksan huippupelaajaa otti kukin yhden tulokaspelaajan valmennettavakseen. Kahden kuukauden treenijakso huipentui joulukuussa lopputurnaukseen, jossa oppilaat vihdoin kohtasivat toisensa. Voittajiksi tasaisessa taistelussa nousivat Pawndawan ja mentorinsa Henksuli, joka myös palkittiin PVP Suomen äänestyksessä ”Professor Oak” -palkinnolla vuoden Pokémon-professorina.

Mentor Cup
Kahdeksan Suomen kärkipelaajaa otti kukin valmennettavakseen yhden tulokaspelaajan Mentor Cupissa

Mentor Cupin finaalin perään paukutettiin pääkaupunkiseudun isoin turnaus Timeless Cup 44 pelaajan voimin. Turnauksen voittaja Picassu87 kuittasi jo hyvissä ajoin itselleen pääsylipun keväällä 2020 järjestettäviin Suomen mestaruuskisoihin. Turnauksen jälkeen suurin osa kilpailijoista jäi vielä illalliselle viettämään PVP Suomen pikkujouluja, joissa hauskanpidon ohella kuulemma visioitiin jo villisti vuoden 2020 PVP-tempauksia.

Henkilökohtaisesti nostan vuoden 2019 upeimmaksi asiaksi PVP-rintamalta yhteisöllisyyden. Uudet pelaajat otetaan aina ystävällisesti ja avoimesti mukaan. Huippupelaajat ovat valmiita jakamaan osaamistaan, mistä Mentor Cup toimi oivallisena esimerkkinä. Kilpailemisen ja omien taistelutaitojen hiomisen ohella myös hauskanpito on isossa roolissa. PVP Suomen Telegram-ryhmässä käy tasainen kuhina, kun pelaajat etsivät harjoitusvastustajia uusien Pokémonien, tiimikoostumusten ja taistelustrategioiden testaamiseen. Live-turnaukset toimivat huipennuksena, joissa omaa hiottua sotasuunnitelmaansa pääsee testaamaan niin uusia kuin vanhoja pelaajia vastaan.

Mentor Cup yhteiskuva
Mentor Cup oli loistava osoitus PVP Suomen yhteishengestä ja yhteisöllisyydestä

Pokémon GO:n oman Battle Leaguen julkaisu on aivan kulman takana, ja vuodesta 2020 odotetaankin kansainvälisesti Pokémon GO PVP:n läpimurtoa ja nousua vakavasti otettavaksi e-urheiluksi. Nyt on siis erinomainen tilaisuus aloittaa tutustuminen Pokémon GO -taisteluiden saloihin liittymällä PVP Suomen Telegram-ryhmään ja etäturnauksiin!


Artikkelin on kirjoittanut Marstonlad, jonka tuottamiin Pokémon-turnauksia käsitteleviin videoihin pääset tutustumaan Pokémon GO Helsingin ja PVP Suomen YouTube-kanavilla.  Laita myös Pokémon GO Helsingin Instagram– ja Twitter-tilit seurantaan, jos haluat pysyä ajan tasalla pääkaupunkiseudun Pokémon-turnausten tapahtumista.

Live-turnauksiin osallistumisesta kiinnostuneita pelaajia varten löytyy reaaliaikainen turnauskartta viralliset Pokémon GO turnaukset fasilitoivan kattojärjestön Silph Arenan sivuilta: 

Kysyttävää tai ajatuksia Pokémon GO:n liittyen? Marstonladin ja muun PVP Suomen porukan tavoitat sähköpostitse pogopvpsuomi(at)gmail.com tai PVP Suomen Telegram-ryhmästä.

Aloita keskustelu