Helsingin Rainbow Cupin finaalitaistelu keskittynyttä tunnelmaa

Suomen suurin Pokémon-turnaus Porissa 27.7.

Helsingin Rainbow Cupin finaalitaiston tiivistä tunnelmaa
Helsingin Rainbow Cupin finaalitaiston keskittynyttä tunnelmaa. Vastakkain Suomen kärkinimet Salkku87 ja Leyendtrainer.

Pelaajien väliset Pokémon-taistelut (Player versus Player, eli tuttavallisemmin PvP), julkaistiin Pokémon GO -mobiilipelissä viime joulukuussa. Siitä lähtien innokkaat Pokémon-kouluttajat ovat ottaneet toisistaan mittaa turnauksissa ympäri Suomea. Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että kesän 2019 isoin Pokémon-turnaus nähdään Porissa. Miten ihmeessä juuri Porissa eikä Turussa tai pääkaupunkiseudulla, joissa valtaosa turnauksista on toistaiseksi järjestetty? Annetaanpa Porin järjestelijöiden kertoa itse ”Pori Summer Cup 2019” -tempauksesta, jonka osallistujatavoitteeksi on asetettu kunnianhimoisesti ja ison maailman tyyliin yli 100 pelaajaa.

Porin puuhamies numero yksi, Aleksi ”Alluxus” Rimpiläinen, mistä idea jättimäisestä kesäturnauksesta sai alkunsa?

A: Olen järjestänyt Porissa PvP-turnauksia, joiden osallistujien keskusteluista idea syntyi. Porissa on aloittanut uusia pelaajia tasaiseen tahtiin, ja keskustelimme myös heidän motivoimisestaan PvP:n saloihin.

Miksi juuri Pori?

A: Porin Pokémon-yhteisö ei ole ainoastaan porilainen, vaan mukana on naapurikuntien pelaajia. Ehkä olisi hyvä puhua Porin seudusta. Meillä on hyvät puistot, rantoja ja erilaisia muita alueita, joissa pelaaminen sujuu. Meillä on hyvä pelaajayhteisö, ja tällä turnauksella haluamme sitä edelleen vahvistaa

Tavoittelette jopa yli 100 osallistujaa turnaukseen. Millä 100 pelaajaa houkutellaan Poriin?

A: Vaikka seudulla on satoja aktiivisia pelaajia, PvP-turnauksiin on ollut haastavaa saada osallistujia. Pohdimme, että yritetään isosti. Visiomme on, että tällä turnauksella saisimme näkyvyyttä Suomen Pokémon GO -toiminnalle myös kansainvälisesti. Olisimme osaltamme vaikuttamassa Safari Zonen saamisessa Suomeen ensi vuonna tai myöhemmin tulevaisuudessa.

100 pelaajan turnaus vaatii jo vähän järjestelyä! Millaiset turnauspuitteet aiotte järjestää?

A: Perustimme pienelle järjestäjäjoukolle Telegramiin ryhmän, jossa on sovittu käytännön toimista. Yksi neuvotteli sopivaa tilaa, yksi sponsoreita ja niin edelleen. Yhteisössämme on kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja muusta yhteisöllisestä toiminnasta. Saimme kaupungilta Kaarisillan koulun salin käyttöön turnausta varten. Rakennus on uusi ja tekniikka sen mukaista. Lisäksi se sijaitsee aivan keskustan tuntumassa Kirjurinluodon vieressä.

Porin seudun Pokémon GO -porukka kesäpäivää viettämässä
Porin seudun Pokémon GO -porukan tunnelmaa kesäisenä Community Dayna

Lopuksi terveisesi pelaajille, jotka eivät vielä ole pahemmin tutustuneet Pokémon-taisteluihin, miksi kannattaa lähteä mukaan Poriin 27. heinäkuuta?

A: Kaikkea kannattaa kokeilla! Parhaille pelaajille on luvassa tuotepalkintoja ja lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan erilaisia palkintoja. PvP-taistelut eivät vaadi paljoa aikaa ja aloittelijakin voi onnistua valitsemaan parhaat Pokémonit. Taisteluista saa palkinnoksi pelin eri resursseja, muun muassa dustia, TM:iä ja Sinnoh Stoneja. Paikalle tulee myös Nintendo Switch -pelaajia, jotka voivat jakaa halukkaille Meltan-bokseja. Pori Summer Cup sopii kaiken tasoisille pelaajille. Turnauksen säännöt ovat helpot, mutta haastetta löytyy varmasti, jos haluaa finaaliin yltää. Lisäksi Pori on mukava paikka!

Porin Summer Cupiin on ennakkoilmoittautunut jo yli 30 pelaajaa, ja mukana paljon ensikertalaisia. Pokémon-taisteluista kiinnostuneiden pelaajien kannattaa liittyä ”PVP Suomi” -kanavalle Telegramissa. PVP Suomi -kanavalta tavoittaa myös Porin turnauksen järjestelijät, muun muassa Alluxus:n. Yhteiskuljetuksia Poriin järjestetään ainakin Turusta ja Helsingistä. Yhteiskuljetuksiin voi ilmoittautua niin ikään Telegramin kautta. Toivottavasti tämän artikkelin luettuasi innostut heinäkuun lopussa mukaan Poriin tekemään Suomen ennätystä Pokémon GO -turnauksen osallistujamäärässä ja näyttämään kansainväliselle Pokémon GO -yhteisölle, että pienessä pohjoisessa Suomessakin saadaan aikaiseksi isoja Pokémon-tapahtumia!

Heinäkuussa on tarjolla myös paljon muita Pokémon-turnauksia Suomessa:

La 13.7. Hupi Cup, Vantaa (suunnattu aloittelijoille)
La 13.7. Jungle Cup, Turku
La 20.7. Jungle Cup, Helsinki
Su 21.7. Jungle Cup, Oulu

Tarkemmat tiedot turnauksista löydät Silph Arenan kartalta.

 

PS: Pokémon-taisteluiden perusteista ja turnauksissa käytettävästä Silph Arenan portaalista on tuota pikaa tulossa suomenkielinen opetusvideo Pokémon GO Helsingin YouTube-kanavalla. Kannattaa laittaa kanava tilaukseen, niin saat ilmoituksen heti opetusvideon ilmestyessä! Seuraa myös Pokémon GO Helsingin  Instagram-, Twitter– ja Twitch-tilejä, jos haluat pysyä ajan tasalla pääkaupunkiseudun Pokémon-turnausten tapahtumista.

 

Yksi kommentti

  1. Zhaituki sanoo:

    Tittelin voisi muuttaa ”SUOMEN SUURIN POKÉMON GO-TURNAUS PORISSA 27.7.”… Se voi olla aika hankala ylittää 2011 vuonna tapahtunutta Suomen Pokemon TCG SM-kisoja jossa oli 118 pelaajaa. 😉

Liity keskusteluun