Suomiliigan toinen kausi paketissa!

Toisen kauden suunnittelu

Suomiliigan ensimmäinen kausi oli kaikin puolin suuri ponnistus. Critical Ops Suomelle ei kuitenkaan riitä tämä, vaan tavoitteena on viedä asioita jälleen seuraavalle tasolle ja kehittyä paremmaksi. Toinen kausi oli lopulta menestys, kun finaalit päästiin pelaamaan upealla LAN-areenalla!

Tällä kaudella runkosarjaan tehtiin jonkin verran keskustelua herättäneitä muutoksia. Sarjatasoja oli vain yksi ja tästä johtuen pelien määrä kasvatettiin merkittävästi edelliseen kauteen nähden. Ratkaisu johti suuriin tasoeroihin tiimien välillä ja turhan suureen pelimäärään tiimiä kohden. Haasteet havaittiin pian ja lopulta 182 kpl kahden kierroksen ottelua suoritettiin kunnialla ja kovaa loppuun.

Runkosarja

Joukkue O V T H +/- Roundit
1 TUHO 26 24 2 0 538 74
2 Xial 26 22 1 3 356 67
3 Sauna 26 21 3 2 457 66
4 NGD 26 16 2 8 158 50
5 Legends 26 14 6 6 190 48
6 Outsiders 26 13 4 9 44 43
7 TEHO 26 12 3 11 82 39
8 PETO 26 8 5 13 −79 29
9 Nc Mon69 26 8 5 13 −156 29
10 Twix 26 6 5 15 −181 23
11 UnS 0.1 26 7 0 19 −219 21
12 Defender 26 4 2 20 −355 14
13 ThotPatrol 26 4 2 20 −394 14
14 Wolfs 26 3 0 23 −441 9

Liigan toisen kauden runkosarja oli todella kova näytös TUHO:lta, joka pelasi 26 ottelua ilman tappiota keräten yhteensä jopa 74 pistettä. TUHO on jo yli vuoden ollut pysyvästi yksi Suomen parhaimmista joukkueista, mutta nyt pelaajat ovat hyvin sitoutuneesti harjoitelleet jo useamman kuukauden samalla kokoonpanolla. Sauna puolestaan koostui pelaajista, jotka eivät niin paljon keskenään pelanneet, mutta yksilötaitoa löytyi senkin edestä.

Xial koki kesken kauden pelaajakadon. Joukkueen rivit vahvistettiin kuitenkin kesken kauden uusilla pelaajilla ja vaikeuksista huolimatta Xial nappasi toisen sijan runkosarjan päätteeksi pudottaen Saunan runkosarjassa kolmanneksi yhden pisteen erolla. Neljäs finaalipaikka meni joukkueelle NGD kahden voiton erolla viidenneksi sijoittuneeseen Legendsiin nähden ja kolmen voiton erolla kuudenneksi sijoittuneeseen Outsidersiin nähden.

Lopulta Xial ja NGD eivät kuitenkaan saaneet kerättyä kokoonpanoa finaaliin Tampereelle LanTrek 2019 -tapahtumaan. Näin ollen Tampereelle pääsivät pelaamaan joukkueet: TUHO, Sauna, Legends ja Outsiders.

Toisen kauden finaalit

Semifinaali 1: Sauna 13 – 8 Legends (Grounded)

Pelin ennakkosuosikki Sauna pääsi heti pelin alussa hyvin niskan päälle ja onnistui ottamaan CT-puolella vakuuttavan johdon. Puolien vaihtuessa Legends kuitenkin onnistui nappaamaan muutaman kierroksen, kunnes Sauna otti viimeiset kierrokset ja viimeisteli lukemat 13-8. Näin Sauna eteni finaaliin ja Legends tippui pronssiotteluun.

Semifinaali 2: TUHO 13 – 8 Outsiders (Grounded)

Outsiders aloitti pelin vahvasti ja saavutti viiden kierroksen johdon heti alkuun. TUHO pelin ennakkosuosikkina ei tästä lannistunut, vaan taisteli itselleen loput 7 kierrosta ennen puoltenvaihtoa. CT-puoli oli täysin TUHO:n heiniä ja varsinkin joukkueen kapteeni Benzi oli liekeissä. TUHO otti lopulta vakuuttavan voiton toisessa semifinaalissa ja finaalipari oli selvillä: TUHO vastaan Sauna.

Pronssi: Legends 13 – 11 Outsiders (Plaza)

Legends aloitti vahvasti ottelun CT-puolella ja pääsi johdossa ottelun toiselle puoliskolle. Legends pääsi ottelupalloon kiinni nopeasti, mutta Outsiders ei luovuttanut. Outsiders aloitti ilmiömäisen comebackin ja ottelu kiristyi jopa 12-11 tilanteeseen asti. Liigassa huimasti tasoaan nostanut Legendsin pelaaja RuutuX ei suostunut häviämään ottelua ja otti ottelun lopussa useita tappoja jokaisella kierroksella. Viimeisellä kierroksella RuutuX:n pitkä koukkaus selkään sinetöi ottelun ja Legends voitti pronssia!

Finaali (1. kartta): TUHO 1 – 0 Sauna (Raid)

Ensimmäisenä karttana toimi pelin uusin kartta Raid, jonka TUHO aloitti erittäin vahvasti T-puolella. Sauna ei meinannut löytää missään vaiheessa ottelua kunnon lääkkeitä TUHO:n hyökkäyksiä vastaan. CT-puolella Saunan ainoat kierrokset tuli Akuxin hienoista yksilösuorituksista.

TUHO pääsi puoltenvaihdon jälkeen pelaamaan vakuuttavassa 9-3 johdossa CT-puolella. Sauna kuitenkin aloitti vahvasti T-puolensa ja TUHO oli vaikeuksissa Saunan hyökkäyksien kanssa. TUHO kuitenkin onnistui katkaisemaan Saunan yritykset tehdä comeback ja voitti ensimmäisen kartan.

Finaali (2. kartta): TUHO 1 – 1 Sauna (Grounded)

Saunan vahvuus Groundedissa näkyi heti ottelun alkumetreillä. Varsinkin Caps nousi odotetusti johtajan saappaisiin. Sauna otti heti CT-puolella pistoolikierroksesta voiton ja dominoi koko ensimmäisen puoliskon. Puolet vaihdettiin Saunan reilussa johdossa. Sauna ei jarruttanut menoa T-puolella, eikä antanut TUHO:lle missään välissä mahdollisuutta nousta taistelemaan tämän kartan voitosta. Sauna Groundedin ja näin edettiinkin ratkaisevaan kolmanteen karttaan, Bureauhun.

Finaali (3. kartta): TUHO 2 – 1 Sauna (Bureau)

Kolmas kartta vaikutti olevan Saunan hyvin hallussa, mutta ottelun puolivälissä Admineilla heräsi epäilykset epärehellisten keinojen käyttämisestä. Tuotanto ja Adminit saivat videoille, kun Saunan kaksi pelaajaa pyrkivät kurkkimaan selostajien näytöistä tietoa vastustajan liikkeistä. Vaikka Sauna lopulta kartan voitti, myöhemmin selvitysten ja Critical Forcen tuella tehtiin päätös hylätä Saunan voitto tästä kartasta. Tämä päätös tarkoitti sitä, että TUHO voitti finaalin Saunaa vastaan 2-1!

Näin runkosarjan voittanut TUHO voitti myös Suomiliigan toisen kauden ja nappasi itselleen mukavat palkinnot, kuten esimerkiksi haluamansa puukot. Suomiliigan toisen kauden parhaaksi pelaajaksi valittiin TUHO:n kapteeni Benzi, joka pelasi koko runkosarjan ja loppuottelut Tampereella uskomattoman hyvin! 

Benzi – Liigan paras pelaaja

Critical Ops Suomen Johtoryhmä on valinnut TUHO:n pelaajan Benzin toisen kauden parhaaksi pelaajaksi todella kovien tuloksien perusteella. Benzillä oli muun muassa sekä runkosarjan että finaalien korkein K/D:

Runkosarja: 26 ottelua, 362 tappoa, 171 kuolemaa, 53 avustusta, 2,12 K/D.

Finaali: 4 ottelua, 89 tappoa, 51 kuolemaa, 14 avustusta, 1,75 K/D.

TUHO voitti toisen kauden runkosarjan dominoivalla näytöksellä: 24 voittoa, kaksi tasapeliä ja ei yhtään tappiota. Miten onnistuitte läpi runkosarjan niinkin hyvin?
– Meillä oli aluksi jo hyvin kasattu tiimi ja saatiin kesken kauden vielä lisävahvistusta joukkoon, jolla me ollaan pelattu paljon yhdessä, sillä melkein kaikki viimekauden tiimistä oli TUHO -klaanista. Kemiat tiimin sisällä toimi tosi hyvin.

Loppuottelut Tampereella alkoivat lähestyä, miten valmistuitte siihen?
– Tiimin kans pelattiin ihan normaalisti ilman kummempia valmistujaisia, mutta itse ainakin nostin omaa harjoittelutasoa korkeemmalle, kun tiesin että ei saada Tampereelle samanlaista huipputiimiä mukaan kuin alkusarjassa oli ollut.

Semifinaalissa nähtiin teiltä pientä alkukankeutta, mutta lopulta se näytti kääntyvän kuitenkin suhteellisen helposti teidän voitoksi. Kuitenkaan finaali Saunaa vastaan ei ollutkaan niin helppoa. Kerro vähän finaalista, miten kartat teidän näkökulmasta meni?
– No Raidissa päästiin yllättämään Saunan tiimi kokonaan, vaikka ne oli kuulemma treenannu sitä hieman ja kiitokset siitä menee Jepalle, jonka hullut ja odottamattomat stratit toimi todella hyvin. Groundedissa Jepalla ei ollut niin ovelat strategiat. Se mappi meni aikalailla penkin alle koko tiimillä ja hävittiin murskalukemilla, kun ei onnistuttu rikkomaan Saunan tukevaa Coalition holdia. Viimesenä Bureau ja se oli ehkä tasasin kaikista kartoista. Jossain vaiheessa meillä oli oikein hyvä ote omasta pelistä, mutta loppua kohden se ote jostakin syystä alkoi lipsumaan eikä sitä saanut enää takaisin millään. Sauna voitti viimesen kartan tiukasti, mutta protestin jälkeen se kääntyi niin, että meidät julistettiin Suomiliiga kausi kakkosen voittajiksi.

Oletko valmis kolmanteen kauteen? Terveisiä faneille?
– Ehdottomasti. Turpaan tulee, että tukka lähtee! Believe In Yourself, Believe in Your Dreams, You can do it!

Johtopäätökset ja tulevaisuus

Critical Ops Suomen johtoryhmä ei ole täysin tyytyväinen tähän toiseen kauteen. Muokkasimme liigan rakennetta tarkoituksellisesti edelliseen kauteen verrattuna. Kaikki joukkueet sijoitettiin samaan sarjaan, jolloin otteluita tuli todella paljon enemmän, jopa liikaa. Lisäksi tasoerot liigassa kasvoivat todella suuriksi. Nämä ongelmat tiedostettiin liigan suunnittelussa, mutta emme osanneet arvioida ongelmia niin suuriksi kuin ne lopulta olivat. Joka tapauksessa Tampereelle tähtäävä kausi onnistui sinänsä, kun 5G-areenalle saatiin hyvätasoiset pelaajat taistelemaan kauden voitosta.

Ensimmäinen ja toinen kausi on antanut meille paljon kokemusta, ja näiden perusteella on hyvät lähtökohdat kolmannen kauden suunnitteluun. Kolmas kausi tulee olemaan täysin online, eli LAN-otteluita ei tule. LAN-otteluita on suunniteltu alustavasti neljännelle kaudelle. Lisäksi kolmanteen kauteen tulee vähintään kaksi eri sarjatasoa, jolloin tasoerot ja otteluiden määrä todennäköisesti laskevat toiseen kauteen verrattuna. Lisäksi sisällön eli striimien tasoa pyritään nostamaan enemmän katsojaa miellyttäväksi.

Kolmas kausi alkaa 22. huhtikuuta 2019. Ilmoittautuminen alkaa jo perjantaina 12.4. Hyppää alla olevasta Discord-linkistä mukaan pelaamaan, kaikki ovat tervetulleita!

Virallinen Aftermovie toisesta kaudesta: https://www.youtube.com/watch?v=uoW4Qnm2Mkg

Discord: https://discord.gg/cwcJpg5
YouTube: youtube.com/c/CriticalOpsFinland
Twitter: twitter.com/CopsFinland

– Critical Ops Suomen johtoryhmä

Aloita keskustelu