Pokémon Go: Toukokuun Community Day

Huhtikuun Community Day (CD) toi tullessaan valtavat määrät dustia ja harvinaisia Mareepejä. Myös Toukokuussa pogottajia hemmotellaan, sillä lauantaina 19.5. vietettävän yhteisöpäivän päätähti on Charmander. Lure-moduulit kestävät koko Community Dayn ajan ja dustin saa kolminkertaisena. Kotoa kannattaa siis todella lähteä ulos, sillä jopa tutut, jo tylsiksi käyneet pokémonit ovat dustin vuoksi pallojen arvoisia! Ja pääseehän siinä sivussa myös nauttimaan yhteisöllisyydestä CD:n merkeissä.

Community Day:n aikana onkin mahdollista ansaita suoritusmerkki The Silph Road:n (TSR) Travelers Card -korttiin. Kortti on pelaajan profiili TSR:n yhteisössä ja siihen voi kerätä suoritusmerkkejä sekä avatareja. Kortti luodaan TSR:n sivulla, minkä jälkeen voi suoritusmerkkejä ansaita. Ansaitseminen onnistuu luomalla tapahtuman aikaan “handshake” -koodin, ja jakamalla sen Staff-jäsenelle, joka rekisteröi sinut mukaan. Huhtikuussa PoGoHki jakoikin yli 50 suoritusmerkkiä, mikä oli eniten Pohjoismaissa!


Silph League Staff -jäsenemme jakavat merkkejä mm. Ruttopuiston itäisellä laidalla koko CD:n ajan. Lisätietoja muista paikoista lähempänä tapahtumaa PoGoHki Discordista.

Toivomme lisäksi, että CD:n jälkeen kello 15:10 kaikki kykenevät kerääntyvät Ruttopuistoon yhteiskuvaa varten. Kuva on tarkoitus saada Silph Roadin Community Day raporttiin ja samalla ensimmäistä kertaa Suomen yhteisö pääsisi galleriaan mukaan! Tule siis mukaan ja koe ennennäkemätön päivä Pokémon-yhteisöjen ja pelin parissa!

 

Huawei x Clash Royale!

Muun muassa kännyköistään tuttu Huawei laajentaa reviiriään kilpapelaamisen puolelle ja järjestää yhdessä After Work Tournamentin kanssa Suomen suurimman Clash Royale -mobiilipeliturnauksen. Huawei Clash Royale -turnaus alkoi tiistaina 15.5. ja kestää 25.5. asti. Kyseessä on neljän verkossa pelattavien karsintaturnausten ja finaalitapahtuman yhdistelmä. Pääpalkintona voittajalle on luvassa Huawein P20 Pro puhelin, sekä 200GB Cloud pilvitallennustilaa. Toiseksi sijoittunut saa Huawein P20 lite puhelimen. Lisäksi jaossa on muita palkintoja pelaajille ja katsojille. Kaikki pelit striimataan ja selostetaan livenä suomeksi.

Turnaussarjan neljä karsintaa ovat 200 pelaajan in game -turnauksia. Jokaisesta neljä parasta pelaajaa saa paikan finaaliin. Karsintaturnausten päivämäärät ovat 15.5., 17.5., 22.5. ja 24.5. Finaalipelit pelataan 25.5.2018. Jokainen turnaus alkaa klo 19.00.

– Huawei Clash Royale -turnaus on yhtiön ensimmäinen e-urheilutapahtuma Suomessa. After Work Tournament oli loistava valinta yhteistyökumppaniksi, sillä heillä on pitkä kokemus nuorisopainotteisista e-urheilutapahtumista. Tulemme varmasti järjestämään vastaavia tapahtumia myös tulevaisuudessa, sanoo Huawein Sofia Lehtimäki.

– Tavoitteenamme on tuoda kilpapelaamisen kokemukset kaiken tasoisten pelaajien saataville. Perinteinen Esport on tavalliselle pelaajalle vaikeasti saavutettava kokemus, jolloin monelta jää kilpapelaamiseen liittyvät tuntemukset saamatta. Me tuomme kilpapelaamisen tavallisten pelaajien saataville, After Work Tournamentin Heikki Koukkunen ja Teemu Suutari kertovat.

Kaikki pelit striimataan Helsingin Maunula-talon kirjastosta, joten halukkaat voivat pelata ja seurata karsintoja myös paikan päällä.  Salasanan turnaukseen saa AWT:n striimistä, joka alkaa pelipäivinä noin kello 18.45. Striimin löytää täältä: https://gaming.youtube.com/c/AfterWorkTournament/live

Pokémon Go: PoGoHKI Discord

Pokémon Go:n kiistattomasti parasta antia kuluneen vuoden aikana on ollut legendary-luokkaan kuuluvien pokemonien raidaaminen. Raidaamisella tarkoitetaan suoritusta jossa tyypillisesti joukko ihmisiä kokoontuu taistelemaan pelissä saliksi osoitettuun paikkaan ilmestynyttä raid bossia vastaan. Voitetun taistelun päätteeksi jokainen raidiin osallistunut pääsee yrittämään bossin nappaamista. Taistelun voittaminen edellyttää kuitenkin riittävän suurta ryhmää paikan päälle, ja tämän vuoksi yhteisön verkostoituminen on pelikokemuksen kannalta kriittisen tärkeää.

Helsinki on Suomen pääkaupunki, minkä lisäksi sitä voitaneen pitää myös Suomen Pokémon Go:n kärkikaupunkina. Ajasta ja paikasta huolimatta peliseuraa löytyy lähes aina, kunhan tietää mistä sitä etsiä. Helsingissä on alueittain hajautettuja yhteisöjä, niin sanottuja raidiryhmiä, joissa suunnitellaan yhteistyöstä vaikeiden raid bossien kukistamiseksi.

Yhteisöllisestä raidaamisesta innostuneena olemme kehitettäneet Helsingin pogottajille yhteisen Discord-palvelimen PoGo Raid Helsinki (PoGoHKI). Tavoitteenamme on luoda Helsinkiläisille edellytykset organisoida raideja sekä keskustella pelistä. Päämäärämme on yhdistää Helsingin alueen kouluttajat saman katon alle niin että käyttäjät voivat löytää raidiryhmän huolimatta siitä missä päin Helsinkiä he kulloinkin ovat.

Discord palvelimeltamme löytyy omat kanavansa Helsingin raidialueille, harvinaisten pokémonien havainnoille, yhteiselle jutustelulle ja muulle. Alusta kehittyy jatkuvasti ja uudet ideat otetaan innolla vastaan. Lisäksi apua saa helposti, joten liittymistä ei kannata jännittää.

PoGo Raid Helsinki on myös osa maailmanlaajuista Silph League -verkostoa, joka on The Silph Road:n (TSR) ylläpitämä paikallisten yhteisöjen verkosto. TSR on pelaajien perustama yhteisö, jonka tarkoitus on yhdistää pelaajia ympäri maailmaa, tutkia pelimekaniikkoja sekä auttaa uusia kouluttajia matkalla mestareiksi. Pelaajan TSR-tunnuksena toimii Travelers Card -kortti, johon voi ansaita erilaisia merkkejä ja avatareja esimerkiksi osallistumalla Community Day -tapahtumiin. PoGoHKI:n Silph League -edustus osallistuu Community Day -tapahtumiin säännöllisesti, ja osana yhteisöä jaamme myös osallistujille suoritusmerkkejä kortteihin.

Discordin suosio on osoittanut että yhtenäiselle palvelulle on suuri kysyntä. Käyttäjämäärä ylitti toukokuussa 1600 rajan ja toiminta on aktiivista. Uudet seikkailut vähemmän tunnetuilla raidimailla odottavat!

Jos kiinnostuit niin tervetuloa tutustumaan PoGoHKI:n Discordiin!

SEUL:n kevätkokous & hackathon

SEUL ry järjestää yhteistyössä Supercellin, Hippos 2020 -hankkeen sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa elektronisen urheilun hackathonin liiton jäsenille. Samana viikonloppuna 19.5.2018 järjestetään myös liiton kevätkokous.

Hackatonin osallistujat kehittävät konseptitason ratkaisuja pienissä monialaisissa tiimeissä. Konseptit pitchataan tilaisuudessa ja parhaat valitaan jatkojalostukseen järjestäjien toimesta. Tarkoitus on tarjota jäsenille tilaisuus ja kyky vaikuttaa liiton toimintaan, jäsenten omaan toimintaan ja samalla kotimaiseen elektronisen urheilun kentän kehittämiseen.

Liitto työstää yhdessä Olympiakomitean kanssa yhdenvertaisuussuunnitelmaa, jonka tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa Suomen elektronisen urheilun kentällä. Suunnitelman kirjoittamista varten SEUL järjesti kyselyn, jossa kerättiin tietoja kentän nykytilanteesta. Yhdenvertaisuussuunnitelma tullaan julkaisemaan kevään 2018 aikana.

Clash Royale: Klaanisota

Klaanisota

Klaanisota on kaksipäiväinen tapahtuma, jonka voi aloittaa kuka tahansa klaanin johtoryhmästä. Se koostuu kahdesta 24 tuntia kestävästä vaiheesta: keräyspäivästä ja sotapäivästä.

Keräyspäivänä pelaajat pelaavat erilaisia pelimuotoja oman henkilökohtaisen pokaalimääränsä tasoisia vastustajia vastaan. Mestariliigalaiset pelaavat keskenään yhdessä sarjassa, Taituriliigalaiset toisessa sarjassa ja niin edelleen. Kaikilla on käytettävissä kolme keräyspäivän hyökkäystä. Mitä korkeammassa sarjassa pelaa, sitä suuremman määrän kortteja voi saada kerättyä klaanille.

Keräyspäivän valittavissa olevat pelimuodot:
– 1v1 Draft (ainoa turnaustason pelimuoto!)
– 1v1 / 2v2 Tuplaeliksiiri
– 1v1 Äkkikuolema
– 2v2 Normaali

Sotapäiväksi klaanille arvotaan neljä vastustajaklaania sen mukaan, kuinka monta pelaajaa heillä osallistui keräyspäivään. Nämä pelaajat saavat kukin yhden hyökkäyksen, mutta osa saa kaksi, jotta kaikilla klaaneilla on täysin sama määrä hyökkäyksiä. Klaanit eivät edelleenkään taistele keskenään, vaan kaikki pelaavat täysin satunnaista saman sotaliigan pelaajaa vastaan. Klaanisodan voittava klaani määräytyy sotapäivänä voitettujen hyökkäyksien mukaan tai tasatilanteessa kaikissa sotataisteluissa tuhottujen tornien mukaan.

Korttikokoelma ja sen käyttäminen

Keräyspäivän aikana klaani kerää yhteisen korttikokoelman, josta he joutuvat sotapäivänä rakentamaan sotapakkansa. Kaikki taistelut antavat kortteja klaanille ja voitosta saa niitä kaksinkertaisesti verrattuna häviöön tai tasapeliin. Kortteja voi saada korkeintaan 40 erilaista ja ne nollautuvat sodan päätyttyä.

Aluksi kokoelmaan tulee 4 yleistä, 3 harvinaista, 3 eeppistä ja 2 legendaarista korttia. Sitä mukaan kun saadut kortit alkavat olla liigalle sopivalla tasolla, niin klaanille avautuu uusia kortteja. Pronssiliigassa korttien tasot ovat parhaimmillaan 9 / 7 / 4 / 2, mutta korkeampiin liigoihin noustaessa, klaanikorttiarkkujen koot kasvavat moninkertaisiksi ja täten myös korttitasot.

Kun kortti otetaan sotapakkaan, niin sen taso määräytyy joko klaanin kokoelman tai pelaajan oman kokoelman mukaan, niin että alempi taso tulee käyttöön. Tästä syystä vähemmän kehittyneen pelitilin omistajat saattavat joutua pelaamaan hyvin epäreiluilla korteilla. Myös tornien maksimitaso muuttuu välillä 9-12 eri sotaliigoissa.

Klaanipokaalien kerääminen

Klaanien on tarkoitus kerätä klaanipokaaleja ja nousta sotaliigoissa saadakseen mahdollisuuden parempiin palkintoihin. Sodan päätteeksi klaanille lasketaan klaanipokaalituotto seuraavan taulukon mukaisesti:

Sijoituksen antaman pokaalimäärän lisäksi jokainen sotapäivän taisteluvoitto antaa 1 klaanipokaalin. Tästä syystä voi olla hyvä idea ottaa mahdollisimman monta hyökkääjää sotaan.

Sotaliigojen palkinnot

Jokaisen kaksi viikkoa kestävän klaanisotakauden päätteeksi pelaajat saavat palkinnoksi yhden Sota-arkun sen mukaan, mikä oli paras sota ja sijoitus, johon pelaaja itse osallistui. Lisäksi, keräyspäivinä jokaisesta voitosta saa 100-250 kultaa ja sotapäivinä 200-500.

Clash of Clans: Finnish Clash

Finnish Clash on suomalainen Clash of Clans -turnaus, jossa joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan Suomen lokaalilla listalla. Kilpailun voittaa finaalipäivänä eniten klaanipisteitä kerännyt klaani. Kilpailu on järjestetty 2 kertaa vuodessa jo 2013 lähtien. Kisaa seuraa Nordic Clash – pohjoismainen välinen kilpaulu, jonka jälkeen pohjoismaat yhdistävät voimansa nousten globaalin klaanilistan kärkisijoille!

Finnish Clash #12 oli jännittävämpi kuin koskaan päätyessään vain 95 pisteen eroon FINLANDIA:n ja Kapinallisten välillä. Kisoissa kaksi edellistä klaania rikkoi 61 000 pisteen maagisen rajan, FINLANDIA:n päättäen kisat 61548 lukemiin! Onnea voittajille! Seuraaviin kisoihin jatkaa pääsarjan 9 ylintä sekä Haastajien 3 parasta.

Lue koko juttu: http://finnishclash.clashofclans.fi/

Clash Royale: Klaanisodat ovat täällä!

Clash Royalessa tapahtuu jälleen. Peli on useaan otteeseen julistettu kuolleeksi niin pelaajien kuin yhteisöidenkin puolesta, mutta kerta toisensa jälkeen Royale nousee uudestaan. Uusi päivitys tuli voimaan 24.4.2018, jolloin peliin lisättiin Clan Wars pelimuoto, sekä korttien päivityksiä. Saa nähdä tuoko tämä päivitys pelaajakunnalle uutta intoa, vai vajoaako Royale takaisin taantuneeseen tilaan hetken kuluttua.

Clan Wars pelimuoto koostuu kahdesta eri osiosta: Keräyspäivästä ja sotapäivästä.

Päivä 1: Keräyspäivänä jokainen pelaaja saa pelata kolme peliä, jolloin tarkoituksena on kerätä niin monta korttia kuin mahdollista. Sotakartalla on eri pelimuotoja, jotka vaihtuvat pelaamisen jälkeen. Jokainen pelimuoto ansaitsee kortteja klaanilaisten käyttöön ja voitoista saa enemmän kortteja. Mitä korkeammalla areenalla pelaat, sitä enemmän kortteja saat. Pakan rakentaminen on tärkeää huomioida eri pelimuotoja valitessa. Kun keräyspäivä päättyy, sotapäivä alkaa…

Päivä 2: Sotapäivänä soditaan ja pyritään voittamaan mahdollisimman monta peliä. Eniten voittoja kerännyt klaani voittaa sodan. Sotapäivänä jokainen pelaaja saa vain yhden pelin. Jokainen klaanilainen sotii samoilla korteilla sotapäivän aikana. Huomioitavaa on, ettei korttien tasot voi olla korkeammalla, kuin millä tasolla korttisi ovat. Sodan päättyessä klaani saa Klaani pokaaleja (Clan Trophies), jonka jälkeen sitä voikin jo aloittaa uuden sodan.

Myös Clan Chest sai lähtöpassit pelistä!  Supercell on ilmoittanut, että Clan Chestin palkinnot pumpataan pelin uuteen ominaisuuteen (Clan Wars), jolloin pelaamalla hyvin ja aktiivisesti voit saada enemmän palkintoja, kuin isoin Clan Chest kykeni tarjoamaan. Myös pelaajien aktiivisuuden monitorointi mahdollistetaan tulevissa päivityksissä.

 

Korttien päivitykset:

 • Dark Prince: Kilven kesto -25% (Buff)
 • Spear Goblins Iskun nopeus 1.1sec → 1.2sec (vaikuttaa Spear Goblins, Goblin Gang, Goblin Hut): (Nerf)
 • Barbarian Barrel: Pituus 6.5 → 7 (Buff)
 • Knight: Elämäpisteet +3% (Buff)
 • Dart Goblin: Vahinko +3% (Buff)
 • Ice Spirit: Alueen vahinko -4%; Jäätymisen kesto 1.5sec → 1sec (Nerf)
 • Skeleton Barrel: Skeletonien määrä 6 → 7 (Buff)
 • Lightning: Alue 3 → 3.5 (Buff)
 • Tornado: Kesto 2.5sec → 2 sec; Vahinko per sekunti +21% (Vähentää vahinkoa -3%) (Nerf)
 • Magic Archer: Osuu paremmin liikkuviin kohteisiin (Adjust)
 • Spells: Pystytään nyt pelaamaan joen päälle. (Adjust)

 

Nyt onkin aika laittaa Royalet tulille jälleen kerran! Ei muuta kuin sodat pystyyn ja pelaamaan!

P.S. Jos olet vailla aktiivista klaania niin poikkea Discordissamme!

Kuva: ClashRoyale.com

Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL

SEUL ry:n missiona on toimia jäsentensä sekä suomalaisten elektronisen urheilun harraste­ ja ammattipelaajien edustajana ja valvoa heidän etujaan. Liitto panostaa elektronisen urheilun ympärille muodostuneiden peliyhteisöjen kehitykseen, peli­ ja katselukokemusten parantamiseen sekä pelaajien etujen ajamiseen. Liiton tavoitteena on tehdä elektronista urheilua tunnetummaksi Suomessa sekä vaikuttaa kansainvälisesti elektronisen urheilun kehitykseen.

SEUL ry:n visiona on tehdä elektronisesta urheilusta Suomessa ja maailmalla arvostettu urheilumuoto muiden huippu­urheilulajien joukkoon. Tämän vision saavuttamiseksi Suomeen tarvitaan pitkäjänteistä liigatoimintaa, aktiivisia peliyhteisöjä ja monen tasoista joukkuetoimintaa niin kaupallisella kuin harrastetasolla. SEUL ry on mukana tekemässä tätä mahdolliseksi yhdessä kaikkien elektronisen urheilun toimijoiden kanssa.

meSports ry on liittynyt 5.8.2017 SEUL ry :n jäsenjärjestöksi. Liity mukaan joukkoomme ja olet mukana tukemassa sekä edesauttamassa tavoitteidemme toteutumista.

Lisätietoa: http://seul.fi

meSports 2.0 yhteisöalusta on avattu!

Terve kaikki mobiilipelien ystävät!

Konepellin alla on tehty työtä taukoamatta pian päästään nauttimaan työn hedelmistä. Olemme rakentaneet uutta eSports julkaisualustaa yhteisö edellä. Haluamme tarjota mobiilipelaajille yhteisen kohtaamispaikan, jossa kaikki voivat osallistua keskusteluun, etsiä peliseuraa ja promota omia striimejä. Ennen kaikkea tulemme panostamaan turnausten ja tapahtumien järjestämiseen!

Keskitymme aluksi muutamaan suosituimpaan peliin, kuten Clash Royale, PlayerUnknown’s Battlegrounds mobile, Critical Ops, Arena of Valor ja Pokemon Go. Edellä mainitut pelit ovat saavuttaneet maailmanlaajuisesti suuren suosion ja osaa niistä pelataankin jo täyttä höyryä eSports mielessä.

Olemme täällä teitä varten ja pyrimme parhaamme mukaan rakentamaan mobiilipelaamisen ympärille kasvanutta kulttuuria yhä aktiivisempaan suuntaan, hyviä käytöstapoja kunnioittaen. Trollaukselle ja kiusaamiselle on nollatoleranssi!

Löydät yhteisön Discord serverin täältä.